keskiviikko 29. toukokuuta 2024

29.05.24 Ke Valkeakosken tappaja-raiskaajaksi

 

Valkeakosken tappaja-raiskaajaksi epäilty mies vangittiin – ”Tutkinta etenee kuin juna”

Poliisi esitti miestä vangittavaksi teinitytön taposta ja lapsen törkeästä raiskauksesta.

Valkeakoskelaisen tytön taposta epäilty nuori mies vangitsemisistunnossa keskiviikkona Tampereella. 

 | Päivitetty 

PIRKANMAAN käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona Valkeakosken henkirikoksesta epäillyn 18-vuotiaan miehen. Mies pidätettiin sunnuntaina Valkeakoskella.

Mies asteli keskiviikkona käräjäoikeuden saliin poliisivartiossa ja peitti kasvonsa t-paidalla ja lehdellä.

Mies törmäili hetken pöytiin, kun poliisit ohjasivat sokkona kulkeneen epäillyn paikalleen. Käsittely oli julkista noin kaksi minuuttia, jolloin media sai kuvata miestä. Sitten käsittely julistettiin salaiseksi. Hän ei sanonut mitään.

Miehellä oli päällään musta huppari ja mustat oloasuhousut. Paikalla oli myös tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen.

Paikalla oli myös suuri määrä suomalaisia tiedotusvälineitä eli kuvaajia ja toimittajia.

KINNUNEN kommentoi medialle tutkinnan tilaa lyhyesti heti vangitsemisratkaisun jälkeen. Paljon kysymyksiä jäi vielä auki, koska Kinnunen ei voinut tutkinnallisista syistä vastauksia kertoa.

”Hän on kertonut, ettei tässä vaiheessa ota kantaa asiaan”, Kinnunen sanoi epäillyn itsensä vastauksista.

Oikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä siis taposta ja törkeästä lapsen raiskauksesta. Mies passitettiin poliisivankilaan, josta aikanaan hänet siirretään tutkintavankilaan.

Kinnunen ei voinut kommentoida esimerkiksi teon mahdollista motiivia, sen yksityiskohtia tai tekovälinettä. Se tiedetään, että rikos tapahtui aamuyöstä.

Kinnunen myös kertoi, että tutkintanimikkeet voivat vielä muuttuakin. Kun tutkinta edistyy, ratkeaa sekin, voidaanko miestä epäillä esimerkiksi murhasta. Toistaiseksi häntä siis epäillään taposta.

Poliisi pääsi miehen jäljille varsinkin poliisin hyvän paikallistuntemuksen ansiosta.

”Tutkinta etenee kuin juna”, Kinnunen sanoi. Tekninen tutkinta jatkuu, samoin ihmisten kuulustelut.

Vangitsemisistunto oli ohi harvinaisen nopeasti, vain noin vartissa. Ratkaisun perusteet ovat aina salaisia, varsinkin kun on kyse epäillystä seksuaalirikoksesta.

POLIISI epäilee miestä 15-vuotiaan tytön taposta ja lapsen törkeästä raiskauksesta, joiden perusteella se pyysi käräjäoikeutta maanantaina vangitsemaan miehen.

Tytön kaverit löysivät tytön ruumiin lauantaina aamulla Naakan ja Laiskan kaupunginosien välisestä metsiköstä. Sunnuntaina illalla poliisi pidätti paikkakuntalaisen miehen, jolla on aiempaa rikostaustaa.

Uutinen täydentyy.


sunnuntai 26. toukokuuta 2024

26.05.24 Su Tähdet, tähdet -voittajasta 2024

 

Suomalaiset laukovat nyt rehelliset mielipiteensä Tähdet, tähdet -voittajasta: ”Ei todellakaan kuulosta…”


Viihdeohjelma ”Tähdet, tähdet” sai upean päätöksen, kun Hanna Kinnunen vei voiton finaalissa.

Kinnunen hurmasi yleisön esittämällä jo aiemmin ohjelmassa kuullun Popeda-hitit ”Lihaa ja perunaa” sekä Brandi Carlilen tunnetuksi tekemän kappaleen ”The Story.”



– Tähdet, tähdet -voittaja Hanna Kinnunen ei todellakaan kuulosta tyypilliseltä laulavalta näyttelijältä, vaan ihka oikealta huippuartistilta. Sama pätee Riku Niemiseenkin, linjaa yksi kommentoija X:ssä.

– Kyllä ansaittu voitto. Upeita esityksiä ja tämä viimeinen veto ’The Story’ oli huikea, eräs kommentoija kehui.


”Gazan ihmisille arvoo”

Toiselle sijalle nousi Riku Nieminen ja kolmanneksi sijoittui Teemu Roivainen.

Muutkin tuntuvat olevan samaa mieltä, siitä, että voitto meni oikean osoitteeseen. Toisaalta myös hopealle selvinneen Riku Niemisen esitys keräsi hurjasti kehuja, ja miehelle sateli kehuja myös lavakarismasta.

– ”Gazan ihmisille arvoo!” Laulaa myös eurovaaleissa ehdolla oleva Riku Nieminen, kommentoi yksi käyttäjä tyytyväisenä.

Eräs tarkkasilmäinen kommentoija huomasi, että Kinnunen on jo toinen Salatut Elämät -ohjelman näyttelijä, joka on voittanut ”Tähdet, tähdet” -kisan. Näyttelijä Konsta Hietanen voitti kilpailun vuonna 2020, jolloin toiseksi sijoittui Suvi Teräsniska.

Onneksi olkoon, Hanna! Tämä oli voitto, joka varmasti jää mieleen.




maanantai 20. toukokuuta 2024

21.05.24 Ti Iranissa helikopteriturmassa

 


Iranissa helikopteriturmassa kuolleen presidentin hautajaisseremoniat alkavat

Iranissa helikopterionnettomuudessa kuolleen presidentin Ebrahim Raisin hautajaisseremoniat alkavat tänään Tabrizin kaupungissa maan luoteisosassa. Myöhemmin presidentin ruumis kuljetetaan maan pääkaupunkiin Teheraniin.

Iranin korkeimman johtajan, ajatollah Ali Khamenein odotetaan johtavan tänä iltana Raisille järjestettävää jäähyväisseremoniaa. Raisin ja muiden turmassa kuolleiden hautajaissaatto järjestetään Teheranissa huomenna.

Helikopterionnettomuus tapahtui sunnuntaina, ja siinä kuolivat Raisin lisäksi ulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian sekä kuusi muuta ihmistä.

Entinen ulkoministeri syytti pakotteita

Maanantaina iranilainen uutistoimisto Isna kertoi maan asevoimien esikuntapäällikön Mohammad Bagherin määränneen tutkinnan helikopteriturmasta.

Iranin virallinen uutistoimiston Irna väitti jo maanantaina onnettomuuden syynä olleen tekninen vika. Iranin entinen ulkoministeri Mohammad Javad Zarif taas syytti Irnan mukaan onnettomuuden yhdeksi syyksi Yhdysvaltain asettamia ilmailuteollisuuden pakotteita.