torstai 20. heinäkuuta 2023

20.07.23 To Mikkelin pääkirjaston eteen

 

Mikkelin pääkirjaston eteen avattiin uusi, 30 000 euroa maksanut pyöräparkki

Mikkelin kaupunki suunnittelee toisen samanlaisen pyöräparkin hankkimista esimerkiksi Matkakeskuksen yhteyteen.

Mikkelin pääkirjaston eteen on avattu uusi pyöräparkki. Täysin uuteen, kahdesta katoksesta ja 28 kaaritelineestä koostuvaan pyöräparkkiin mahtuu yhteensä 56 pyörää.

Pyöräparkin hinnaksi tuli 30 000 euroa ja sen toimitti AluShel Oy. Pyöräparkissa polkupyörät voidaan lukita niiden rungosta kaaritelineisiin, jotka ovat tukevia eivätkä kaadu tai heilu.

– Arvokkaampien pyörien yleistyminen on lisännyt kysyntää tämän tyyppisille pyöräparkeille. Pääkirjaston edessä pyöräparkki palvelee laajasti muitakin kuin vain kirjaston asiakkaita, toteaa Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen kaupungin tiedotteessa.


Telineiden lisäksi pyöräparkkiin kuuluu kaksi katosta. Ne suojaavat pyöriä sateelta, ja lisäksi katokset helpottavat talvisin pyöräparkin lumitöiden tekemistä.

Mikkelin kaupunki suunnittelee myös toisen samanlaisen pyöräparkin hankkimista esimerkiksi Matkakeskuksen yhteyteen. Pääkirjaston eteen avattu pyöräparkki toimii pilottina, ja kaupunkilaisia pyydetään antamaan palautetta pyöräparkin toiminnallisuudesta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai mikkeli.fi-sivuston palautelomakkeen kautta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti